O kongresu

Sa zadovoljstvom najavljujemo 7. hrvatski geološki kongres (7. HGK) koji će se održati u Poreču, od ponedjeljka, 2. listopada, do srijede, 4. listopada 2023. godine u hotelu Valamar Diamant & Residence.

Hrvatski geološki kongres (HGK) je nacionalni kongres s međunarodnim sudjelovanjem, s ciljem okupljanja i razmjene rezultata i iskustva znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave geološkim istraživanjima.

Glavni organizator kongresa je Hrvatsko geološko društvo, s partnerima:

Hrvatski geološki institut

Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Sveučilište u Zagrebu

INA – Industrija nafte d.d.

Hrvatski prirodoslovni muzej

Geotehnički fakultet Varaždin, Sveučilište u Zagrebu

Agencija za ugljikovodike

 

Hrvatski geološki kongres održava se od 1995. godine.

Moderne kongresne dvorane Valamar Diamant hotela u Poreču pružaju idealno mjesto za poslovne susrete u mirnom okruženju. Nakon uspješno obavljenog posla, sudionici mogu prošetati do karizmatičnog Poreča, grada bogatog kulturno-povijesnim naslijeđem u skladu s prirodnim ljepotama Istre.

Vas i Vaše kolege pozivamo da predate svoje sažetke koji će biti predstavljeni na Kongresu. Rok za predaju sažetaka je 1. svibnja 2023. godine. Sažetke radova možete predati online na službenoj stranici kongresa.

Jedan od ključnih zadataka Hrvatskog geološkog kongresa je promocija mladih istraživača i poticanje vrhunskog znanstvenog istraživanja nagradom mladim istraživačima, kao i dodjeljivanjem 10 stipendija studentima volonterima (pokrivanje troškova boravka i eksurzije na 7. HGK)

Kandidati za dobivanje nagrade mogu biti studenti ili mladi istraživači do 35 godina starosti.

Kandidati trebaju priložiti važeći identifikacijski dokument kako bi dokazali da spadaju u dozvoljenu dobnu granicu. Skenirani dokument potrebno je priložiti pod nazivom „Vaši inicijali_2023_ID“ (npr. dokument sudionika Marka Horvata će se zvati: MH_2023_ID).

Samo prihvaćeni sažeci radova ulaze u krug odabira za nagradu.

7. HGK je odlično mjesto za susret sa starim i novim prijateljima i kolegama, diskusiju o problemima znanstvenih istraživanja u području prirodnih znanosti te stvaranje suradnji koje će geologiju učiniti ključnom znanosti vidljivijom u društvima pogođenim klimatskim promjenama i prirodnim katastrofama koja su u potrazi za novim zelenim izvorima energije.

Skip to content